bemertherapieBemertherapie; bij chronische klachten, topsport, en/of de wens vitaal oud te worden is Bemer hét wetenschappelijk bewezen alternatief!

Bemertherapie

Een goede doorbloeding, óók in de kleinste haarvaten wordt door de medici steeds vaker belangrijk geacht. De Bemer gezondheidsmat verbetert de doorbloeding óók tijdens de slaap. Er is vastgesteld dat in de nacht de doorbloeding anders is dan overdag.

Bemertherapie stimuleert doorbloeding

Het is de directe verzorging en afvoer van onze 80 tot 100 biljoen cellen. Dat gaat via miljarden kleine en allerkleinste bloedvaatjes. Het is het gebied waar een ontelbaar aantal transportbewegingen van het bloed naar de cellen en weer terug plaatsvindt. Zuurstof, eiwitten, koolhydraten en diverse andere voedingsstoffen moeten naar de cellen worden gebracht.

Weer andere zoals kooldioxide, nieuwe eiwitten, urine en urinezuren en nog enkele andere afvalstoffen moeten weer terug in het bloed komen. Het bloed zorgt dan voor de afvoer, via een omweg, naar de blaas en de toevoer van goede stoffen aan het lichaam.

Bemertherapie heeft vasomotie werking

bemertherapieHet is niet het hart alléén dat voor de doorbloeding zorgt, er gebeurt meer, o.a. de vasomotie van aderen en haarvaten. Vasomotie is de pompbeweging van de aderen en haarvaten en erg belangrijk voor de doorbloeding van de microcirculatie. Bij het ouder worden, wordt de vasomotie minder en is een extra stimulans van de doorbloeding belangrijk.

In één mm3 in uw lichaam (ca. de grootte van een balpointpen) zijn ca. 3000 tot 5000 haarvaatjes, die moeten zoveel mogelijk worden doorbloed om gezond te blijven en veroudering tegen te gaan.

In Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk wordt toenemend de Bemer ingezet voor complementaire behandeling. Naast privégebruikers ook door ca. 6000 artsen/therapeuten en 300 ziekenhuizen. Bemer is niet invasief en spaart de maag.

De Bemer is in 100 landen gepatenteerd

Fit en gezond, ook op oudere leeftijd. Het Bemer signaal brengt dit ideaal dichterbij. Een wijs man merkte op: ‘Het is niet zo belangrijk hoe oud wij worden maar wel hoé wij oud worden’.

Voor sportbeoefenaren: de opwarmtijd wordt verkort evenals de cooling down tijd. Op aanvraag is er een Nederlandse film van de stichting IJS betr. de opleiding van schaats-trainers waarin Bemer een belangrijk deel heeft. Blessures genezen sneller.

Het Zwitserse Olympia-team zet Bemer al vele jaren in bij sportwedstrijden en Adidas bij belangrijke mountain bike wedstrijden.

Ook is Bemertherapie bijzonder geschikt voor de genezing van paarden en kleinere dieren.

Ervaring met de Bemermat

In januari 2016 kreeg ik een herseninfarct cadeau. In de zoektocht naar herstel kreeg ik van mijn behandelend arts de Bemer aangeraden. Omdat het concept van de Bemer, ‘activatie van de circulatie in de haarvaten’, mij als verpleegkundige aansprak hebben we een Bemer aangeschaft. Mijn man, arts vertelt mij dat mijn herstel er door bespoedigt is. Het zelf kunnen waarnemen was aanvankelijk lastig na mijn infarct. Nu bijna anderhalf jaar later gebruiken we, beiden, de Bemer dagelijks. Ik heb in het verleden veel lage rugklachten gehad en vooral bij het opstaan ’s ochtends werd ik daar mee geconfronteerd.

Nu ik de Bemer zo regelmatig gebruik is daar geen sprake meer van. Bij het opstaan kan ik onmiddellijk vrij bewegen en ervaar ik geen pijn of stijfheid meer. Kort voor mijn infarct heb ik een spierblessure aan mijn rechter bovenbeen opgelopen. Dit nam vervelende vormen aan. Uiteindelijk was honderd meter lopen wat ik nog kon. Medisch heeft niemand mij kunnen helpen. Na twee maanden Bemer gebruik was die spier weer gezond en de klachten weg. Ik heb nu helemaal geen beperking meer bij het lopen.

Ook mijn man, 64 jaar, heeft veel baat bij het gebruik van de Bemer. Hij is op dit moment ons nieuwe huis aan het verbouwen. Hij doet fysiek zwaar werk, wat hij niet heel erg gewend is, gebruikt de Bemer en herstelt veel sneller van het relatief zware werk wat hij nu doet.

Wij zijn er erg blij mee, geen dag zonder. De Bemer mag dan ook mee op vakantie.

Babs Stulemeijer, 70 jaar, verpleegkundige
Michel Mulder, 64 jaar, arts

Praktijk voor Lichaam en Brein

Onze praktijk is gevestigd in Spaarndam, regio Haarlem, Amsterdam, Zaandam, Bloemendaal, Santpoort, IJmuiden, Beverwijk, Heemskerk, Zandvoort, Zwanenburg.